free html visitor counters

Visites/Visitas/Guests

dilluns, 10 de maig del 2010

Entrevista d'Eduard Punset a Sue Gerhardt.

Tots els pares d'arreu del món que saben que els seus fills han sofert o han estat exposats a maltractaments, es fan la mateixa pregunta. Quines seran les conseqüències a mig-llarg termini que tindran aquests fets en el desenvolupament dels nostres fills?

De l'excel.lent entrevista que l'Eduard Punset va fer a la Doctora Sue Gerhardt (Psicoterapeuta anglesa cofundadora de l' Oxford Parent Infant Project), pel seu programa Redes, se'n poden concloure algunes. Creiem que és un article prou interessant i amè com per a llegir-lo en la seva totalitat però de totes maneres us deixem amb algunes frases extretes d'aquesta entrevista.

"El que passi en els primers anys de vida de l'infant, sigui el que sigui, deixarà una marca per sempre".

"La primera infància és la base de la salut mental".

"La importància d'una bona salut emocionals dels infants en els primers dos anys per a prevenir les malalties mentals, la delinqüència i la violència..."


Podeu llegir l'entrevista complerta aquí

La Casa de Beatriz (Uruguay)


El Ministeri d'Educació i Cultura d'Uruguay clausura la llar d'infants "La casa de Beatriz" de Montevideo després que una treballadora gravés amb el seu mòbil a una altra maltractant a un nen. Els pares han retirat els seus fills del centre en massa i la policia ha detingut a la Directora i a l'educadora pressumptament maltractadores, que estan a disposició judicial. És esgarrifós veure com l'alimentació forçada (en totes les seves macabres variants) apareix recurrentment en tots els casos de maltractament en llars d'infants d'arreu del món dels quals en tenim constància. Pel que sembla a Uruguay d'aquestes pràctiques no en diuen pas males praxis, ni males pràctiques, ni cap altre nom políticament correcte... Podeu accedir a la notícia aquí