free html visitor counters

Visites/Visitas/Guests

dimecres, 5 de maig del 2010

INFORMACIÓ contra DESINFORMACIÓ


A partir de la publicació del nostre post d’ahir, una de les mares assistents a la darrera assamblea convocada per l’Ampa dels Escarlets cel.lebrada el 29 d’abril s’ha posat en contacte amb nosaltres. La seva intenció principal era comptar amb el nostre parer sobre alguns dels punts de l’acta d’aquesta assemblea que s’ha adreçat als pares, perquè hi veia moltes coses que no li encaixaven. Aquests són els comentaris que li hem tramès.

1. En l’acta la presidenta de l’AMPA (la Sra. Àfrica Masó de CiU ) diu que “el fiscal en el seu informe descarta totalment el tema dels maltractaments i considera que per la instrucció que s’ha anat realitzant pot haver indici de faltes.”

SOS: Que el fiscal descarti els maltractaments és completament fals, ja que el fiscal en el seu informe recomana clarament obrir un judici de faltes, doncs de les declaracions de les denunciants es desprenen indicis racionals de l’existéncia de conductes, que de provar-se certes podrien atemptar contra els articles 617 i 620 del Codi Penal que tracten de MALTRACTAMENTS D’OBRA i vexacions respectivament. Entenem perfectament la postura de la Sra.Masó negant i intentant evitar una vegada més (s’ha de reconèixer la seva interessada persistència) que planegi sobre el cas la temuda paraula tabú “maltractament”. Continuen intentant confondre a tothom amb: ...que si delictes no... faltes sí... però maltractaments no... (com si fossin paraules excloents!), que si vexacions, males praxis, mals hàbits, etc., etc. Els 2 articles del Codi Penal diuen clarament de quin tipus d’actes estem parlant i penalment es qualifiquem com maltractaments d’obra i vexacions.


2. En l’assemblea es va comptar amb la presència d’un advocat per aclarir (al menys això insinua l’acta) els possibles dubtes que tingués la gent. També sobre les seves aportacions (detallades en l’acta i sobre les quals ens basem per a fer les nostres reflexions) ens agradaria fer els següents comentaris.

- En la seva explicació va parlar de l’article 620 del Codi Penal que fa referència a vexacions.

SOS: Fou un oblit no parlar de l’article 617? Formava part de la mateixa campanya per a mantenir la paraula maleïda o tabú MALTRACTAMENTS fora de qualsevol escenari de discussió? Potser se la van deixar en escriure l’acta? Que cada pare/mare opini segons la seva lògica i el seu sentit comú.

- En una de les preguntes que se li van formular “Si el fiscal decideix que vagi a faltes senyals que hi ha indicis que hi ha alguna cosa?” Es va respondre segons consta en l’acta “Suposem que les acusacions es conformen que vagi a faltes”.

SOS: No és molt clara la relació entre la pregunta i la resposta pel que ens prenem la llibertat d’aclarir, com hem fet abans, que el fiscal veu indicis racionals de que s’hagin pogut violar els articles 617 i 620 per tant de que s’hagin produït maltractaments d’obra i vexacions. Si el Sr.Fiscal no hagués vist indicis hagués desestimat el cas.

- Una altra pregunta fou “En el judici pot ser que cridin a declarar a tothom? Pot ser que cridin més gent? La resposta fou “Si a la instrucció, que és quan es recullen les proves no s’han cridat no té perquè”.

SOS: Una resposta més acurada creiem que hagués estat afirmar que, en cas de que es dugui a terme el judici, la Defensa i les Acusacions cridaran a declarar a qui considerin necessari per aportar les proves addicionals que considerin escaients per arribar a aclarir els fets.