free html visitor counters

Visites/Visitas/Guests

divendres, 10 de desembre del 2010

El judici serà el 17 de març.

El 17 de març és la data fixada pel judici penal per faltes contra l’ex-directora i 4 educadores de la llar d’infants municipal “Els Escarlets” de Sant Gregori per presumptes maltractaments d’obra i vexacions.
El cas s'inicià amb la denúncia presentada als Mossos d'Esquadra per un grup de 6 educadores del mateix centre. Cap de les educadores denunciants continua treballant en la llar mentres que dues de les educadores imputades encara continuen treballant-hi.

Entre les presumptes pràctiques detallades en la denúncia (segons va informar Ràdio Girona que hi va tenir accés) hi ha episodis d’alimentació forçada obligant en ocasions a a les criatures a menjar-se els propis vòmits, immobilitzacions en les cadires amb la pròpia roba dels infants i corretges no destinades a aquest fi i insults. També s’hi detallen maltractaments varis com poden ser calbots, espentes, obligar-los a mossegar-se, pessigar-se, tirar-los gots i gerres d’aigua quan es quedaven adormits menjant, obligar-los a menjar drets, etc,etc,etc. Totes aquestes actuacions de provar-se certes constituirien faltes penals tipificades pels articles 617 i 620 del Codi Penal com a maltractaments d’obra i vexacions.

Aquest judici no només servirà per a esbrinar realment quines d’aquestes presumptes actuacions es dugueren a terme i qui les va realitzar sinó que també esclarirà la responsabilitat de l’ Ajuntament en tot aquest procés doncs no oblidem que estem parlant d’una llar d’infants municipal, i com a tal, sota responsabilitat directa de la regidoria d’educació i de la mateixa alcaldia.